Székelyföldi Körversenyen indul az MBH Bank Cycling Team

Három székelyföldi megyét és mindhárom megyeszékhelyet érinti az augusztus 9–12. között immár tizenhetedik alkalommal szervezett Székelyföldi Körverseny. A 423,5 kilométer hosszúságú négy távra kilenc ország 108 versenyzője nevezett be. Meghívást kapott az MBH Bank Cycling Team is, hogy képviselje Magyarországot és Kecskemétet.

Az idei verseny különlegessége , hogy Kecskemét két erdélyi testvérvárosa, Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy is kiemelt szerepet kap.

A Székelyföldet átszelő verseny Sepsiszentgyörgyből indul, majd Csíkszeredát érintve Marosvásárhelyre érkezik. Az utolsó nap ismét szerepet kapnak testvérvárosaink.

A csapat különleges összeállításban indul, mert a Sidló-Mórocz-Orosz sor mellé, a verseny erejéig belép Málnási Attila többszörös román bajnok kerékpáros is.

„Attila ereje és helyismerete sokat segíthet nekünk .Az egyesületünk évek óta építi a kapcsolatokat határon túli egyesületekkel, hogy lehetőséget biztosítson külhoni magyar kerékpárosoknak, ezzel segítve fejlődésüket. Kecskemét Város vezetése is fontosnak tartja csapatunk indulását, ezért támogatja a versenyen való részvételünket. Kecskemét Város Boraival ajándékozzuk meg a székelyföldi testvérvárosok polgármestereit! ”-jegyezte meg Sáfár Tamás sportigazgató

A verseny további részletei itt : https://tourofszeklerland.ro/hu/fooldal/