Orosz Bálint magyar bajnok lett, Balogh Zsombor indul az Európa-bajnokságon


A hazai országúti kerékpársportban mindig szeptember elején rendezik a Kritérium (háztömbkörüli) Országos Bajnokságot. A versenynek ezúttal is Békéscsaba belvárosa adott otthont. Az MBH Bank Cycling Team három korosztályban képviseltette magát és mindhárom korosztályban dobogós reményekkel álltak rajthoz a fiatalok.


Az U17 -es korosztályban nem sikerült sem Péter-Lichtenberger Ábrisnak, sem a Erdős Dánielnek elszöknie a mezőnytől. Ezért sprinterek uralták a versenyt. Ábris végül a 6. , míg Dániel a 7. helyen végzett.


Az U19-es kategóriában már a rajttól nagy tempót diktált a mezőny. Az MBH kerékpárosai szép csapatmunkát bemutatva versenyeztek. A csapatból Balogh Zsombornak sikerültek legjobban a sprintek, ami most a harmadik helyhez volt elegendő. Ebben a futamban Dobai Dávid a 9. ,Vidéki Csaba a 11. , míg Takács Marcell a 14. helyen végzett .


Nagy öröm és megtiszteltetés érte a csapatot, hogy Dér Zsolt szövetségi kapitány, Balog Zsombort beválogatta az U19-es magyar válogatott Európa-bajnokságra utazó keretébe. Zsombor Eb-n egy 20 km-es időfutamon és egy nagyon nehéz körpályán kijelölt 110 km-es mezőnyversenyen indul.


Az U23-as mezőnyben az esélyesnek számító Orosz Bálint még a vártnál is könnyebben szerezte meg a bajnoki címet. Szökevénytársával szépen összedolgozva gyűjtögette a pontokat. Sidló Dániel is felállhatott a dobogó 3. fokára. Mórocz Barnabás a 4. helyen érkezett be.


A hétvégén a Mecsekben, a Hegyi Országos Bajnokságon indul ismét a csapat.